AD.nl - laatste nieuws, opinie en achtergronden

AD:binnenland

AD.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
last updated: 28 vr 2017 - 02:05
 • Man overleden na mogelijke val uit raam
  In de Binnen Brouwersstraat in Amsterdam is een gewonde man aangetroffen. De politie meldt op Twitter dat hij mogelijk uit een raam is gevallen. De man is inmiddels overleden.
 • Explosie bij huis moordenaar in Bovenkarspel
  Bij een woning in Bovenkarspel is vandaag de voordeur opgeblazen. Het zou gaan om het huis van Emile T., die op Koninginnedag 2007 de toen zestienjarige Pascal Keijzer had vermoord. T. werd veroordeeld tot vijftien jaar cel en kwam vorig jaar op vrije voeten.
 • Hennis: Stuur Europese strijdkrachten het veld in
  Europa beschikt al zeker tien jaar over snel inzetbare strijdkrachten die nog nooit zijn ingezet: de battlegroups. Op haar misschien wel laatste Europese bijeenkomst, vandaag, sloeg Jeanine Hennis (Defensie) met haar vuist op tafel: ‘Gebruik ze of schaf ze weer af!’
 • BAM onderzoekt schade koraal bij bouw pier
  Bouwbedrijf BAM heeft een onderzoek ingesteld naar beschadigingen aan een groot stuk koraal op Curaçao. De bouwer maakt daar een enorme pier voor onder meer cruiseschepen in opdracht van de Curaçao Ports Authority. 
 • Kamervragen over gehandicaptenbeleid Efteling
  Is het proportioneel dat de Efteling mensen met een beperking om een doktersverklaring vraagt? D66-Kamerlid Vera Bergkamp wil het graag van demissionair staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid weten. Ze heeft Kamervragen gesteld.
 • Auto rijdt woning binnen in Helmond
  In een woning aan de Rijnlaan in Helmond is vanmiddag even na twaalf uur een auto binnengereden. Het voertuig wilde vanaf de Rijnlaan de Dinkelstraat inrijden, maar reed rechtdoor.
 • Schiphol krijgt dit jaar nog honderd 'zwarte zaterdagen'
  Honderd 'zwarte zaterdagen' hangen de vakantieganger dit jaar op Schiphol boven het hoofd. En volgend jaar en de twee jaar erna volgen er waarschijnlijk nog wel meer. Er is geen ontsnappen aan.
 • Staat verliest hoger beroep in zaak rond treinkaping
  De rechtszaak rond de Molukse treinkaping bij De Punt (1977) kan doorgaan. De rechtbank in Den Haag heeft het hoger beroep van de Nederlandse staat tegen het tussenvonnis afgewezen. Daarmee is de weg vrij voor nader onderzoek en het horen van mariniers die betrokken waren bij de bevrijdingsactie.
 • Zelfs lampionnenoptocht bedreigd door regelzucht
  Een Oranjefeest, bevrijdingsfestival, foodfestijn of ander evenement organiseren wordt steeds lastiger. De overheid maakt het verenigingen moeilijk met overbodige eisen. Dat stelt adviesorgaan Actal.
 • Automobilist rijdt in op voetgangers tijdens Koningsnacht in Breda
  De politie heeft een 25-jarige automobilist uit Prinsenbeek aangehouden die tijdens de Koningsnacht in Breda op drie voetgangers zou zijn ingereden.
 • BKR-registratie voor smartphone schrikt jeugd af
  Veel jongeren gaan vanaf volgende week een goedkoper toestel bij hun mobiele abonnement nemen. Nu iPhones en Samsungs per 1 mei een BKR-registratie opleveren, laten ze dure toestellen noodgedwongen liggen, zeggen experts. 
 • Diabetesvereniging: Bespaar suikerpatiënt torenhoog eigen risico
  Mensen met diabetes moeten niet meer gelijk het torenhoge eigen risico voor hun kiezen krijgen. Dat schrijft de Diabetesvereniging Nederland in een brief aan informateur Schippers die vandaag openbaar wordt. De belangenclub krijgt steun van wetenschappers.
 • 'NSB'ers wilden staatsgreep plegen om Duitse inval te voorkomen'
  NSB-kopstuk Meinoud Rost van Tonningen en een paar van zijn medestanders wilden begin 1940 dat de NSB een staatsgreep zou plegen. Dat schrijft de NOS op basis van een stuk van historici Edwin Klijn en Robin te Slaa in het meinummer van het Historisch Nieuwsblad. 
 • Koninklijke onderscheiding voor 'superoma' die kleinkinderen opvoedde
  Opa's en oma's zijn er om de kleinkinderen te verwennen. Opvoeden, dat is een taak van de ouders. Het noodlot bepaalde anders voor oma Mieke de Bus (81) uit Waalre. 
 • Vacature: Vlieland zoekt na jaren weer een burgemeester die deugt
  Het Waddeneiland Vlieland moet na een flinke adempauze weer een nieuwe burgemeester krijgen. Geïnteresseerden wordt aangeraden de huwelijkse trouw te eerbiedigen en stalen zenuwen te bezitten om door de sollicitatieprocedure heen te komen.
 

Facebook Twitter Fotoboek Foxlake Foxlake Forum Foxlake kalender Flickr TV gids

 

 

Feestprogramma 450


 

 

 


 

 


Willekeurige foto's uit ons fotoboek:

 

 

 

 

Foxlake op Facebook:

 


foxlake