AD.nl - laatste nieuws, opinie en achtergronden

AD:buitenland

AD.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
last updated: 24 ma 2017 - 01:39
 • Twee doden bij schietpartij Israëlische ambassade in Jordanië
  Bij een schietpartij op het terrein van de Israëlische ambassade in Amman zijn zondag twee Jordaniërs gedood en vielen twee gewonden, onder wie een Israëliër. Volgens lokale media zou een jonge Jordaniër een medewerker van de Israëlische ambassade met een mes in de borst hebben gestoken, voordat hij werd doodgeschoten.
 • Man laat telefoon in afvalschacht vallen en tuimelt er zelf achteraan
  Een inwoner van de Amerikaanse stad Washington, D.C. heeft een behoorlijk onwelriekend avontuur achter de rug. Hij liet per ongeluk zijn telefoon vallen in een afvalschacht en tuimelde in een poging zijn smartphone te redden zelf ook naar beneden.
 • Tientallen demonstranten gearresteerd in Ankara
  De Turkse politie heeft vandaag in Ankara 61 betogers gearresteerd. Zij eisten de vrijlating van twee leraren, die twee maanden geleden in de gevangenis werden gegooid omdat ze in hongerstaking waren gegaan om hun baan terug te krijgen.
 • Eerste foto's van Dennis en zijn Maleisische prinses
  De eerste officiële foto's van Nederlander Dennis Verbaas en zijn verloofde, de Maleisische prinses Aminah (31), zijn vrijgegeven. Het stel treedt 14 augustus in het huwelijk. 
 • Vrouw steelt Lamborghini en scheurt ermee van Zürich naar Londen
  Een vooralsnog onbekende, vermoedelijk Ierse vrouw is er in geslaagd bij een autoverhuurbedrijf in de Zwitserse stad Zürich een Lamborghini Huracán Spyder (nieuwprijs circa 278.000 euro) te stelen. De huurster had de exclusieve superbolide volgens eigen zeggen nodig voor een zakentripje naar Straatsburg in Frankrijk. Maar ze keerde nooit meer terug. 
 • Frankrijk verwacht kleinste druivenoogst in 36 jaar
  Frankrijk verwacht dit jaar een historisch lage opbrengst van de druivenoogst. Door de vorst in het voorjaar kregen wijnplanten in het hele land een flinke tik waardoor de opbrengst naar schatting 17 procent lager zal uitvallen dan vorig jaar.
 • Vrachtwagen met acht dode migranten gevonden in Texas
  Op een parkeerterrein naast een supermarkt in de Texaanse plaats San Antonio is vandaag een grote vrachtauto gevonden met tientallen illegalen die waren overleden of er erg slecht aan toe waren. 
 • Ambassadeur Rusland in Washington opgestapt
  De Russische ambassadeur in Washington, Sergej Kisljak (66), heeft gisteren na bijna tien jaar deze functie neergelegd. De ambassade heeft laten weten dat de taken van Kisljak worden waargenomen door de zaakgelastigde Denis Vladimirovitsj Gonchar.
 • Nederland escorteert oorlogsvloot China richting Rusland
  China heeft een aantal oorlogsschepen naar de Baltische Zee gestuurd om in Europese wateren oefeningen te doen met de Russische marine. Nederland zou de Chinese schepen daarbij hebben begeleid. 
 • 'Populariteit Franse president keldert'
  De in mei aangetreden Franse president Emmanuel Macron zakt volgens opiniepeilers in de achting van de Fransen. In een vandaag in de Journal de Dimanche gepubliceerde peiling heeft nog 54 procent van de ondervraagden vertrouwen in de 39-jarige pro-Europese liberaal Macron. In juni was dit nog 64 procent.
 • Wild zwijn veroorzaakt drie ongelukken in Duitsland
  Een wild zwijn heeft afgelopen nacht in het zuidwesten van Duitsland drie verkeersongelukken veroorzaakt waarbij vier mensen gewond zijn geraakt.
 • Amerikaans Congres wil scherpere sancties Rusland, tot ongenoegen van EU
  Republikeinen en Democraten in het Amerikaans Congres zijn het zaterdag eens geworden over een reeks sancties tegen Rusland. De Congresleden willen dat de Russen zwaarder gestraft worden voor inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen en voor militair optreden in Oekraïne en Syrië.
 • Amerikaanse tieners filmen lachend hoe man verdrinkt
  In de Amerikaanse staat Florida heeft een groep tieners twee weken geleden passief toegekeken hoe een gehandicapte man in een meertje verdronk. Erger nog, zij keken al lachend toe en filmden met hun mobiel het hele incident: hoe de man eerst nog geluiden maakte maar later kopje onder ging.
 • Nieuwe perschef Witte Huis wist kritische tweets over Trump
  Anthony Scaramucci, het nieuwe hoofd communicatie van het Witte Huis, heeft een dag na zijn aantreden een reeks confronterende berichten van zijn Twitter-account verwijderd. Die waren niet al te vriendelijk voor zijn baas Donald Trump (,,rare vent'') of zijn beleidsplannen.
 • 'IS stuurt 173 opgeleide terroristen naar Europa'
  Interpol heeft een lijst van 173 IS-strijders verspreid die opgeleid zijn om in Europa zelfmoordaanslagen te plegen. Dit, als vergelding voor de militaire nederlagen die IS lijdt in het Midden-Oosten, zo meldt de Britse krant The Guardian.
 

lifting biustu Facebook Twitter Fotoboek Foxlake Foxlake Forum Foxlake kalender Flickr TV gids

 

 


 

 

 


 

 


Willekeurige foto's uit ons fotoboek:

 

 

 

 

Foxlake op Facebook:

 


foxlake