AD.nl - laatste nieuws, opinie en achtergronden

AD:buitenland

AD.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
last updated: 28 vr 2017 - 03:32
 • Vrouw neergeschoten in Londen tijdens antiterreuractie
  Een vrouw, die ervan wordt verdacht een terroristische actie voor te bereiden, is donderdag tijdens een inval van de politie in het noordwesten van Londen neergeschoten. Dat meldt de BBC.
 • 'Opgepakte terreurverdachten waren ook in Brussel'
  Twee terreurverdachten die dinsdag in Spanje zijn opgepakt hebben toegegeven dat ze tijdens de aanslagen in Brussel op de luchthaven van de Belgische hoofdstad waren. Dat meldden Belgische media op basis van de Spaanse Justitie.
 • United Airlines schikt met weggesleepte passagier
  United Airlines heeft een schikking getroffen met de passagier die op 9 april uit een overboekt vliegtuig van de maatschappij werd gesleurd en daardoor gewond raakte. 
 • Paus wil geen kogelvrije auto tijdens bezoek aan Egypte
 • 'Le Pen fraudeerde voor 5 miljoen euro'
  De partij van de Franse presidentskandidate Marine Le Pen heeft het Europees Parlement voor veel meer geld opgelicht dan tot nu toe werd gedacht. Er zou voor bijna 5 miljoen euro zijn gefraudeerd. Dat meldt de advocaat van het parlement, Patrick Maisonneuve. ,,Op 21 april is een bedrag vastgesteld van exact 4.978.122 euro, na verdere bestudering van de zaak. En dat bedrag kan nog oplopen.’’ 
 • BAM onderzoekt schade koraal bij bouw pier
  Bouwbedrijf BAM heeft een onderzoek ingesteld naar beschadigingen aan een groot stuk koraal op Curaçao. De bouwer maakt daar een enorme pier voor onder meer cruiseschepen in opdracht van de Curaçao Ports Authority. 
 • Britse student plande bomaanval tijdens concert Elton John
  Een 19-jarige man uit Londen had plannen op 9 september vorig jaar een aanslag te plegen tijdens een herdenkingsconcert met Elton John. Extremist Haroon Ali Syed werd opgespoord door de Britse geheime dienst. Hij bekende zijn voornemen vandaag.
 • Estland nerveus over Russische legeroefening
  Estland vreest dat Rusland legeroefeningen wil aangrijpen om permanent troepen te stationeren in Wit-Rusland. Dat zei de Estlandse minister Margus Tsahkna (Defensie) voorafgaand aan een bijeenkomst met ambtsgenoten uit andere EU-landen.
 • Australiërs: wij hebben een alcoholprobleem
  Ruim driekwart van de Australiërs is van mening dat het land een chronisch alcoholprobleem heeft. Dat blijkt uit een peiling onder inwoners van het land waarvan de bevindingen vandaag bekend werden gemaakt.
 • Israël bombardeert wapenopslag bij vliegveld Damascus
  De Israëlische luchtmacht heeft vandaag een wapenopslagplaats in de buurt van het vliegveld in de Syrische hoofdstad Damascus gebombardeerd.
 • Trump stelt Canada en Mexico gerust over handelsverdrag NAFTA
  De Amerikaanse president Donald Trump heeft de leiders van Canada en Mexico gisteren uitgelegd dat hij niet uit het Noord-Amerikaanse Vrijhandelsakkoord (NAFTA) wil stappen. Volgens het Witte Huis wil Trump slechts de voorwaarden heronderhandelen. 
 • Korea-strategie VS: inzetten op dialoog, maar militaire oplossing achter de hand
  De strategie van de Amerikaanse president Donald Trump ten aanzien van Noord-Korea is erop gericht Pyongyang via onderhandelingen zover te krijgen dat het zijn kernwapens gaat ontmantelen en de ontwikkeling van ballistische raketten zal staken. Washington staat open voor de dialoog, maar zal zo nodig de sancties verscherpen, zo heeft het Witte Huis woensdag bekendgemaakt.
 • 'Erdogan zet ruim 9000 politieagenten op non-actief'
  De Turkse politie heeft woensdag de schorsing van 9.103 agenten aangekondigd. Ze worden ervan beschuldigd banden te onderhouden met de verbannen predikant Fethullah Gülen. De Turkse overheid houdt Gülen verantwoordelijk voor de mislukte staatsgreep van 15 juli vorig jaar.
 • In Himalaya vermiste wandelaar na 47 dagen levend teruggevonden
  Een 21-jarige bergbeklimmer uit Taiwan is 47 dagen nadat hij en zijn vriendin spoorloos verdwenen in het Himalayagebergte, levend teruggevonden. 
 • Zeker twaalf doden bij gevangenisoproer Venezuela
  Bij een grote opstand van gedetineerden in een gevangenis in Venezuela zijn dinsdag zeker twaalf doden en elf gewonden gevallen. Dat bevestigde een woordvoerder van de verantwoordelijke autoriteiten woensdag.
 

Facebook Twitter Fotoboek Foxlake Foxlake Forum Foxlake kalender Flickr TV gids

 

 

Feestprogramma 450


 

 

 


 

 


Willekeurige foto's uit ons fotoboek:

 

 

 

 

Foxlake op Facebook:

 


foxlake